Boilerit on eristetty yleensä poyuretaanilla tai styroxilla; joka tapauksessa freonittomalla, muotoonvaletulla lämpöeristeellä. Lämpöä vuotaa 3000W varaajasta tällöin korkeintaan 100W verran ja tämäkin varaajan alta eristämättömän lämminvesiputken kautta. Uretaani on parempi eriste kuin styroxi. Lisäksi vesiputkista voi eristää kylmävesiputken, koska tämän pinnalle kerääntyy muuten tiivistymälä kondenssivettä etenkin kesäaikaan.

Lämpövuoto on nykyvaraajilla melko  merkityksetön rahassa mitattuna. Pienemmässä varaajassa voi vesi olla vähän viileämpää ja silti suihkuvesi riittää ==> lämpövuoto pienenee, kun lämpötilaero vaipan läpi on pienempi. Käytännössä siis yksi ja sama minkä koon valitsee, mutta isossa on aina pelivaraa jos tulee saunavieraita tms. Pystymallit ovat edullisempia, jos ajattelee veden kerrostumista varaajan sisällä.

Varaaja voi hyvin olla kylmässä kellarissa (kunhan lämpötila pysyy plussalla). Nykyajan varaajissa on hyvät lämpöeristeet, mutta silti ne hiukan vuotavat lämpöä, joten kellarisi lämpötila voi hieman nousta tuosta viidestä asteesta. Varaajien lämpövuodot on luokkaa 100 wattia, eli pienemmät kuin pienin myytävä yksirivinen patteri.

© 2020 Lämminvesivaraaja – Suomalainen Putkimies Oy